Elke maand een nieuwe 3 gangen menu

Geschiedenis

De geschiedenis van de Molenbelt 1, 3, en 3a in Hattem kent een lange weg. Het pand is zo’n 450 jaar oud en staat op de stadsmuren van Hattem, pal naast molen De Fortuin. Het pand is lange tijd als bakkerij, woonhuis en winkelpand in gebruik geweest. Molenbelt 3A is van oudsher de bakkerij. De schuine muur aan de zijkant van het pand is nog uit leem getrokken!

Het pand is al 4 generaties in handen van de familie Visser: het ging van Hendrik Visser over op zoon Ab Visser, waarna diens zoon Téo Visser Sr (welbekend als de Oliebollenbakker uit Hattem) het weer overnam. Na het overlijden van Téo Visser sr. is Molenbelt 3A , ook wel de bakkerij, in het bezit gekomen van zijn zoon Wim Visser en diens vrouw Nanja van Dam.

Het pand is oud en was in zeer slechte staat. Het was dan ook een grote uitdaging om dit weer helemaal op orde te krijgen.

Omdat er horecabestemming op het pand rust ging de voorkeur er naar uit om er een horecagelegenheid te starten. Op deze manier voegt het pand net als vanouds weer iets toe aan het mooie Hattem.

Wij, zijn de gelukkigen die u in deze unieke ambiance mogen laten genieten van een heerlijk kopje koffie met iets lekkers of een ambachtelijk bereidde lunch, of een heerlijk plate gerecht. In de avonduren kan, op aanvraag, het pand gebruikt worden voor een besloten diner, verjaardag of feest. Wij wensen u een prettig en smakelijk verblijf toe bij Eten en Drinken Bij de Molen en hopen u in de toekomst vaker te mogen verwelkomen.

Jan en Korina ponstein en team Bij de Molen